Amaryllus

Elk jaar brengen verschillende mensen een informatiepakket over Actie Kerkbalans langs bij onze leden. Deze geldwervingsactie is bedoeld om alle kosten van het kerkenwerk samen te betalen. Een week na het brengen halen dezelfde mensen het schriftelijke antwoord weer persoonlijk op.  Al deze ‘lopers’ krijgen als dank een Amaryllisbol cadeau. Geschonken door een gulle sponsor uit de tuinsector.

En hoewel ik geen ‘loper’ ben krijg ik toch elk jaar een bol. En daar ben ik blij mee, want ik hou van deze bloemen. Ze brengen zo veel kracht en schoonheid in korte tijd naar boven.

Amaryllisbollen kun je eigenlijk maar 1 jaar gebruiken, zeggen de experts. Vorig jaar had ik er één die wel 7 bloemen gaf. Dus heb ik die toch maar eens een hele zomer in het donker bewaard. Vlak voor Kerst heb ik deze weer op een vaas met water gezet. En zie de linkerfoto: In januari stond mijn bol weer prachtig te bloeien met vier grote gekleurde bloemen.

Vorige week eindigde Actie Kerkbalans 2014. En weer kreeg ik een Amaryllisbol. Ook deze heb ik op een vaas gezet en zie: op de rechterfoto is te zien hoe ook deze nu al naar de hemel reikt. Je ziet de voorjaarskracht al dubbel en dwars omhoogschieten.

En weet je wat ik nou zo mooi vind? Die levenskracht zit ook in jou en mij. Soms lijkt alles dor en doods. Maar als je de kiemkracht in je leven de ruimte geeft en van voeding voorziet…bloeien zal alles wat je in beweging zet. Ik ben zo blij met Amaryllisbollen. Ze geven je zo veel meer dan alleen hun bloemenpracht.