Ga je mee op reis?

Onze kerkgemeenschap gaat elk jaar op reis. Daarin volgen we een mooi patroon: in de oneven jaren maken we een weekendtrip in Nederland, in de even jaren gaan we één tot twee weken de grens over. Dominee Engele Wijnsma is het brein en de organisator van deze bijzondere kerkreizen, waarin plaats is voor bekende highlights en verrassende programmaonderdelen. Om mee op reis te gaan, hoeft men overigens geen lid te zijn van onze kerkgemeenschap.

Onze reisbestemmingen:

2020 Israël en Jordanië (inschrijving gesloten)
2019 Zeeland: Langs de randen van de Tachtigjarige Oorlog
2018 Armenië en Georgië: Natuur, cultuur en religie
2017 IJsselsteden: In het voetspoor van Geert Grote
2016 Schotland: John Knox, Edinburgh en Iona
2015 Friesland: Onder meer Leeuwarden en Bolsward
2014 Turkije: Paulus achterna
2013 Groningen: Stad & land
2012 Duitsland: Bach- en Lutherreis

IJsselstedenreis mei 2017

Een impressie van de IJsselstedenreis, een zonovergoten trip in het voetspoor van Geert Grote. Maar dan wel per bus.              

Lees verder

Kerkreis 2018 Armenië & Georgië

In 2018 ging de kerkreis naar een wel heel bijzondere bestemming: Armenië en Georgië! Een adembenemende afwisseling van natuurschoon, cultuur, religie, herinneringen aan het Stalinisme en geopolitieke spanning tussen oost en west. Wie het zeer uitgebreide verslag (met prachtige foto’s) wil lezen, moet even contact opnemen met dominee Engele Wijnsma.

Lees verder

Paulusreis 2014

Van 23 april tot 4 mei 2014 vond de 13-daagse reis ‘Paulus in Turkije’ plaats. Hieronder een uitgebreid verslag van Hugo Meijer. Na een grondige voorbereiding, twee voorlichtingsavonden en een Turkse maaltijd in de Ruïnekerk gingen  tweeënveertig mensen op woensdag 23 april Paulus achterna. Het vliegtuig naar Istanbul vertrok te laat, de douane daar was ondanks…

Lees verder

Frieslandreis 2015

Een groep leden en liefhebbers van onze kerkgemeente heeft van 4 tot 6 september een geslaagde weekendtrip naar Friesland gemaakt. Dat het leuk was, laat onderstaande groepsfoto goed zien! De foto is (heel toepasselijk) gemaakt in de Ruïnekerk van Bolsward. De vrouwelijke musici op de voorgrond zijn de leden van het Oeralinda strijkkwartet.      

Lees verder

Schotlandreis 2016

Van 21 t/m 29 april 2016 traden we in de voetsporen van de reformator John Knox (1505-1572). Niet de vrolijkste kerkhervormer maar wel een boeiende. Zo heeft hij veel gereisd, onder andere als galeislaaf (!) en leverde hij een belangrijke bijdrage aan het Schotse zelfbewustzijn. John Knox heeft in Schotland de Reformatie geleid, zodat je…

Lees verder