Onze kerkenraad heeft besloten dat alle vieringen tot 19 januari alleen online bij te wonen zijn. Er worden dus -net als in maart en april- geen kerkgangers toegelaten. Ook niet met Kerst. Natuurlijk zijn alle vieringen wel te volgen via de lokale TV-Zender RTV80 en onze twee internetkanalen.  Er waren heel wat pro’s en contra’s, maar dit heeft de doorslag gegeven:

  • De regering roept op om niet in grotere groepen samen te komen.
  • De wens bestond om geen gebruik te maken van de uitzonderingspositie als kerk, en solidair te zijn met zorgmedewerkers, slachtoffers en de plaatselijke ondernemers. Burgemeester Peter Rehwinkel noemde dat inmiddels een groots gebaar van de Ruïnekerk.

De kerkenraad roept iedereen op om dit jaar 1 of 2 mensen thuis uit te nodigen om een van onze Kerstvieringen samen te bekijken met anderen via Studio Ruïnekerk. Je mag immers enkele mensen thuis ontvangen. Je kunt denken aan mensen uit de kerk, maar ook aan buren, vrienden of familie. Op die manier wordt het vast ook een hele bijzondere kerstviering. Weet je niemand? Mail dan gerust naar samenkijken@kerkinbergen.nl. Dan helpen wij je verder!