Op maandag 21 oktober deelt filosoof René ten Bos in de Ruïnekerk zijn visie over het verontrustende fenomeen ‘Uitsterven’. Ten Bos was van 2017 tot kort geleden onze Denker des Vaderlands. In het dagelijks leven is hij verder hoogleraar filosofie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en auteur van een aantal boeken die gaan over de invloed van de mens op de aarde. Hoe actueel! Het uitsterven van diersoorten is volgens hem één van de meest urgente problemen van onze tijd. Desondanks is er weinig filosofische reflectie over. We lijken onze schouders er vaak over op te halen.

In zijn nieuwste boek ‘Extinctie’ probeert René ten Bos dit gemis recht te zetten: hij laat zien dat ‘extinctie’ een subtiel ecologisch begrip is dat, net als alle andere begrippen in de ecologie, geen heldere contouren heeft. ‘Extinctie’ sluit naadloos aan bij zijn eerder verschenen boek ‘Dwalen in het antropoceen’.

En wat als de mens zelf een uitstervende soort wordt? Zelfs dat lijkt ons niet te verontrusten. Hoe komt dat toch, vraagt Ten Bos zich af. Een bijzondere avond over een onderwerp dat ons wat meer zou mogen raken. De avond begint om 20.00 uur en is gratis te bezoeken.
Meer info: Pieter de Bruijne, 06-50672991.

(foto: Duncan de Fey)