Nieuw Licht: Hoe werkt ons asielbeleid in de praktijk?

De Bergense advocaat Frans Willem Verbaas is specialist op het gebied van asielrecht en vreemdelingendetentie. Woensdagavond 10 januari is hij bereid ons te vertellen over zijn werk, waarin hij regelmatig mensen voor de poorten van de hel heeft weggetrokken. Frans Willem praat ons bij over de actuele praktijk in Ter Apel, maar ook over de uitdagingen waarmee Nederland geconfronteerd wordt, als het gaat om Afghanen die ons leger hebben bijgestaan. De gerenommeerde jurist geeft aan de hand van uniek fotomateriaal inzicht in de problemen waarmee vluchtelingen in ons land worden geconfronteerd. Natuurlijk is er ruimte voor vragen en gesprek.

Het is de derde bijeenkomst van ‘Nieuw Licht’, de nieuwe serie zinnige woensdagavonden in de Ruïnekerk.  Maandelijks vertellen bekende en minder bekende Bergenaren over de motivaties en achtergronden in hun werk en kunde. De avond staat onder leiding van Engele Wijnsma en is natuurlijk gratis te bezoeken.

De bijeenkomst wordt LIVE uitgezonden via de lokale omroep RTV80 (Ziggokanaal 44 of KPN-kanaal 1493),  en is ook LIVE of LATER te volgen via https://youtube.com/live/dc6Z7p7crPU?feature=share en https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/21484