Altijd al eens rond willen kijken in de Ruïnekerk? Benieuwd naar de woelige historie van dit werkelijk unieke gebouw midden in het dorp? Of heb je behoefte aan een rustig meditatief momentje? Loop dan in de maand juli de kerk eens binnen.

De kerk is tot en met 25 juli open op dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag van 14.00 tot 17.00 en tijdens de Kunstmarkt op donderdagavond van 19.00 tot 21.30 uur. (Let op: door onvoorziene omstandigheden als een uitvaart kan de kerk toch gesloten zijn!)
De toegang is alle dagen pro Deo!

Op de middagen bestaat de mogelijkheid om aan te haken bij boeiende, korte rondleidingen die worden gegeven door enthousiaste vrijwilligers.

Op de donderdagavonden kun je tijdens het rondkijken ook genieten van muziek of poëzie. Op 4 juli speelt EasyTime, op 11 juli MOOTet en op 18 juli is er een open repetitie van de Zanggroep Ruïnekerk en Maria Delver. Op 25 juli sluit de Open kerk van dit jaar van 20.30 tot 21.30 uur af met gedichten, voorgedragen door Ans Schot en Wim van der Graaff, met als thema: Het kind dat wij waren.