kop-activiteiten

Activiteitenprogramma

We zijn niet alleen een kerkgemeente op zondagochtend! Op deze pagina vind je allerlei andere activiteiten die wij zelf als Protestantse Gemeente Bergen organiseren. Meestal in de Ruïnekerk, soms op een andere plek. Daarnaast wordt de Ruïnekerk ook het hele jaar gebruikt als evenementenlocatie voor andere, vooral culturele, activiteiten. Deze staan uitgebreid beschreven in de agenda van de Stichting Ruïnekerk.
Altijd van harte welkom!

 

zondag 17 maart
Ruïnekerk, 15.00 uur
St. Patrick's Day

Op deze feestdag, die elk jaar uitbundig wordt gevierd door mensen van Ierse komaf, een bijzondere muziekmiddag met Keltische en Ierse muziek door een driemansformatie: Joan Croker (mult-instrumentalist), Hank Wedel (zang & gitaar) en André Hoff (zang, saxofoon & fluit). Entree 17,50 euro, inclusief een consumptie. Kaarten vooraf te koop bij de Eerste Bergense Boekhandel en bij Erna van Spaandonk, 06-23106643.

 

 

maandag 18 maart
Ruïnekerk, 20.00 uur
Joris Brussel (stadsdichter Alkmaar) & Robert Valter (piano)

Vanaf 2017 is Brussel stadsdichter van Alkmaar. Wat dat inhoudt, kan de toehoorder aan hem vragen. Ook zal hij een aantal gedichten voorlezen (in samenhang met pianospel van Robert Valter) en iets vertellen over de thema’s van zijn dicht- en verhalenbundels en artikelen in literaire tijdschriften. Toegang gratis.

 

 

woensdag 20 maart
Ruïnekerk, 20.15 uur (kerk open om 19.45 uur)
Sjoerd Kuyper: boekpresentatie en interview

Een avondvullend programma ter gelegenheid van de presentatie van de nieuwste jeugdroman van Kuyper, Bizar. Hij wordt door dominee Engele Wijnsma geïnterviewd over zijn werk en natuurlijk leest hij uitgebreid voor. Entree 5 euro, inclusief koffie/thee. Kaarten in de voorverkoop verkrijgbaar bij de Eerste Bergense Boekhandel.

 

 

woensdag 27 maart
Ruïnekerk, 18.00 uur
Dineren in de kerk

Bijdrage € 10. Vooraf aanmelden bij Annemien van den Dijssel: 072-5111270 of maaltijd@kerkinbergen.nl

 

 

 

zondag 31 maart
Ruïnekerk, 15.30 uur - 17.00 uur
Radio zonder beeld

Het muziekprogramma dat de Ruïnekerk omtovert in een huiskamer waarin geluisterd wordt naar goede muziek, met elke keer een ander thema. Muziekkenner Ruud Holstvoogd licht elk muziekstuk toe met luistertips. Gratis toegang.

 

 

maandag 15 april     UITGESTELD NAAR NAJAAR 2019!
Ruïnekerk, 20.00 uur
Ds. Ruben van Zwieten, het komende decennium en de kerk

Een ongetwijfeld prikkelende avond met deze inspirerende Amsterdamse ondernemer-predikant, mede-initiatiefnemer van 'Zingeving op de Zuidas', Theoloog des vaderlands in 2013 en veelgevraagd spreker/gastpredikant in heel Nederland. Gratis toegang.