kop-activiteiten

Activiteitenprogramma

We zijn niet alleen een kerkgemeente op zondagochtend! Op deze pagina vind je allerlei andere activiteiten die wij zelf als Protestantse Gemeente Bergen organiseren. Meestal in de Ruïnekerk, soms op een andere plek. Daarnaast wordt de Ruïnekerk ook het hele jaar gebruikt als evenementenlocatie voor andere, vooral culturele, activiteiten. Deze staan uitgebreid beschreven in de agenda van de Stichting Ruïnekerk.
Altijd van harte welkom!

 

 

woensdag 21 maart
Ruïnekerk, inloop 17.30 uur
Eten in de kerk

Gezellig en smakelijk eten in de Ruïnekerk! Iedereen is welkom, mits van tevoren aangemeld. Een altijd verrassend driegangenmenu, klaargemaakt door onze eigen keukenraad, inclusief drankje en koffie voor €7,50.
Info en aanmelden: Annemien van den Dijssel, (072) 511 12 70

 

zondag 25 maart
Ruïnekerk, 20.15 uur
Mini-Mattheüs

Koralen uit de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach, gezongen door een projectkoor o.l.v. Maria Delver,  afgewisseld met enkele aria's, gezongen door solisten. Met Sabine Kirsten (sopraan), Maria Delver (alt), Nico Sevenhuijsen (bas), Martine Nijenhuis (viool), Pieter Rynja (piano), Lisa van Oorschot (dwarsfluit) en Frank van Wijk (orgel).
Entree : €15, tickets bij de Bergense boekhandels en aan de deur.

 

maandag 26 maart
Ruïnekerk, 20.00 uur - 22.00 uur
Stil, wees stil...

In de Stille Week voor Pasen: een bijzondere avond met Nederlandse en Britse poëzie met begeleidende muziek. Voorbijkomen onder andere P.C. Boutens en Adriaan Morriën, uit de Engelse literatuur  ‘Caedmon’s Hymn’ (uit de zesde eeuw) en uit de Keltische literatuur  ‘The Sun Dances’, een loflied op de zon.
Voordracht door Henk van Oort en muzikale omlijsting door Martine Nijenhuis en Fraukje Ramona Weishaupt.

 

vrijdag 30 maart
Ruïnekerk, 16.00 uur
Stabat Mater 

Inmiddels een mooie Goede Vrijdagtraditie in de Ruïnekerk: de uitvoering van het ontroerende Stabat Mater van Pergolesi (1736). Dit jaar zijn de uitvoerende musici Ingrid Stijsiger (mezzosopraan) en Liesbeth Brinkman (sopraan), en de strijkers Gregor Overtoom en Renate Smit (viool), Jorien van Tuinen (altviool) en Irene van den Heuvel (cello).
Entree gratis, een contante gift achteraf wordt gewaardeerd!

 

donderdag 5 april
Ruïnekerk, 20.30 uur (koffie vanaf 20.00 uur)
'Mijn leven in Georgië'

Khatuna Kharaisvili woont al jaren in Bergen, maar komt oorspronkelijk uit Georgië. Zij vertelt de deelnemers aan de kerkreis naar Georgië en Armenië graag hoe het was om op te groeien in deze voormalige Sovjetrepubliek, en hoe het er nu is. Iedereen die hiervoor belangstelling heeft, is welkom op deze avond!

 

zondag 8 april
De Taverne, 14.00-15.00 uur
Zing en leer Nederlands

Een uur lekker zingen van Nederlandse liedjes, om de taal wat beter te leren en mensen te ontmoeten! Vluchtelingen, expats en ervaren Nederlanders zijn van harte welkom. Deelname is gratis.
Info: Gerrie Moot, 06-49898155

 

zondag 15 april
Ruïnekerk, 15.30-17.00 uur
Radio zonder beeld

In dit programma wordt de Ruïnekerk een huiskamer waarin we ons om de luidsprekers scharen als liefhebbers van kwaliteitsmuziek. Elk programma heeft een eigen thema, variërend van klassiek tot jazz, van Nederlandse liedjes tot Franse chansons. Muzikale leiding is in handen van Ruud Holstvoogd.
Info: Ruud Holstvoogd, 072-5898277

 

woensdag 18 april
Ruïnekerk, inloop 17.30 uur
Eten in de kerk

Gezellig en smakelijk eten in de Ruïnekerk! Iedereen is welkom, mits van tevoren aangemeld. Een altijd verrassend driegangenmenu, klaargemaakt door onze eigen keukenraad, inclusief drankje en koffie voor €7,50.
Info en aanmelden: Annemien van den Dijssel, (072) 511 12 70

 

maandag 23 april
Ruïnekerk, 20.00 uur
Bert Keizer: Levenseinde herbezien

Vroeger waren we onsterfelijk, aldus een recente boektitel van schrijver, filosoof, arts en columnist Bert Keizer. Maar vandaag  worstelen we met vragen over ‘voltooid leven’ en ontstaan er wachtlijsten bij de levenseindekliniek. Voor de vijfde keer in successie komt Bert Keizer hierover spreken. Daarbij staat zijn opvatting centraal dat de mens nooit ‘uitbehandeld’ is. Mocht er menselijkerwijze geen genezing meer mogelijk zijn, dan is er ruimte voor een liefdevolle begeleiding naar het einde. Ook deze lezing vindt weer (gratis) plaats in samenwerking met de ledenraad van de VU Vereniging.

 

25 april t/m 8 mei
Kerkreis Georgië en Armenië

Een groep leden, vrienden en andere relaties van onze gemeente gaat twee weken op pad onder leiding van dominee Engele Wijnsma. Het wordt waarschijnlijk de meest avontuurlijke kerkreis tot dusver, want wat weten we eigenlijk van deze landen? Ongetwijfeld houdt Engele ons op de hoogte via de Facebookpagina 'Dominee Ruïnekerk'. Like en volg!

aug
17
do
Koffie-inloopochtend @ Ruïnekerk
aug 17 @ 22:00
Koffie-inloopochtend @ Ruïnekerk | Bergen | Noord-Holland | Nederland

Koffie-inloopochtend
Ruïnekerk
Vanaf 10.00 uur

Gewoon een gezellige ochtend: mensen ontmoeten, een goed gesprek en natuurlijk een lekker kopje koffie of thee. Wie wil dat nou niet?
Info: Riet Puik (072-5899149) of Eva Schulz (072-7432095)