kop-activiteiten

Activiteitenprogramma

We zijn niet alleen een kerkgemeente op zondagochtend! Op deze pagina vind je allerlei andere activiteiten die wij zelf als Protestantse Gemeente Bergen organiseren. Meestal in de Ruïnekerk, soms op een andere plek. Daarnaast wordt de Ruïnekerk ook het hele jaar gebruikt als evenementenlocatie voor andere, vooral culturele, activiteiten. Deze staan uitgebreid beschreven in de agenda van de Stichting Ruïnekerk.
Altijd van harte welkom!

 

maandag 21 januari
Ruïnekerk, 20.00 uur
Terugblik Kerkreis 2018 / informatieavond Kerkreis 2020

In april/mei 2020 gaan we naar Israël en een dergelijke reis heeft een lange voorbereidingstijd nodig.  Op deze avond kunnen persoonlijke wensen voor het reisplan worden besproken en start de inschrijving. De verwachting is dat er veel animo voor zal zijn. In het tweede deel van de avond, vanaf 21.00 uur, blikken we terug op de kerkreis van 2018 naar Armenië en Georgië.

 

 

woensdag 30 januari
Ruïnekerk, 18.00 uur
Dineren in de kerk

Bijdrage € 10. Vooraf aanmelden bij Annemien van den Dijssel: 072-5111270 of maaltijd@kerkinbergen.nl

 

 

 

donderdag 31 januari / 7 februari / 14 februari
Ruïnekerk, 10.00 uur
'Modern geloven': boekbespreking Rowan Williams

Rowan Williams aartsbisschop van Canterbury en werd bekend door zijn boeken en gedichten.  Zijn teksten weten behoudende en moderne denkers met elkaar te verbinden.  In drie bijeenkomsten wil ds. Engele Wijnsma een prettig leesbaar werk van Williams bespreken over de betekenis van het kruis, vroeger en nu. Wil je meedoen? Bel even met 06-28737837 of mail dedominee@kerkinbergen.nl  Het boekje ‘God met ons’ is voor €15 te koop. Deelname is verder gratis.

 

 

woensdag 13 februari
Ruïnekerk, 20.15 uur
Interview met schrijver Flip van Doorn

Van Doorn publiceert regelmatig in het AD en Trouw, maar brak als auteur in 2017 door met 'De eerste wandelaar', over het ontstaan van de wandelhype in Nederland. Na dit uitermate leuke boek publiceerde hij in 2018 een verhaal over onze nationale mythe: ‘Een verzonnen koninkrijk’. De auteur wordt door ds. Engele Wijnsma geïnterviewd en er is gelegenheid om in gesprek te gaan over beide boeken. Entree: €5